Националният ни отбор по волейбол, който участва на Европейските игри в Баку победи убедително Русия с 3:1 гейма /25:22, 18:25, 25:23, 25:17/. Това бе трети успех за тима воден от Николай Желязков, след победите над Италия и Белгия до момента и означава класиране в следващата фаза за състаа ни. България има и една поражение от Германия, но вече е на второ място във временното класиране в група Б с 8 точки в актива си.

Загубата пък бе първа за руснаците, които бяха записали три победи в групата до тук.

Николай Желязков избра да започнат: Георги Братоев, Жани Желязков, Николай Николов, Светослав Гоцев, Тодор Алексиев, Валентин Братоев, а либеро бе Мартин Божилов.

Волейболистите ни стартираха отлично и дръпнаха с 13:7 точки след чудесен сервис и макар Русия да намали до 19:17, българите взеха първата част с 25:22. Вторият гейм бе по-равностоен, но руснаците успяха да поведат с 18:14 и с 20:16, като в крайна сметка го затвориха при 25:18 точки.

В третия гейм българските волейболисти взеха аванс за 5:1 след силен сервис на Ники Николов. След няколко по-оспорвани минути, последва добро включване на Венци Рагин България поведе с 18:16 точки и впоследствие взе частта с 25:23.

Възползвайки се от грешки на съперника волейболистите ни поведоха с 8:2 в четвъртия гейм, а руснаците така и не успяха да застрашат сериозно българите. Националите затвориха частта с 25:17, а с това стигнаха до крайния успех.

Силен мач изигра Валентин Братоев, който завършис 15 точки, а топреализатор бе Жани Желязков с 20 точки. В последния си мач от груповата фаза волейболистите ни играят със Словащия в понеделник.