Националният отбор по волейбол пое обратния път от Сан Хуан до Буенос Айрес с автобус, само два дни след като измина огромната дистанция отново на колела. В лагера на българите се отказаха да висят на летището в града, където играха срещите си от Световната лига, за да чакат края на стачката, задържаща всички полети в Аржентина.

Точно в 19 часа българско време потеглиха в посока Буенос Айрес и ги очакват поне 13 часа път до там.

Все още няма яснота, какво се случва с връзката Буенос Айрес – Париж, като със сигурност националите ще пропуснат предвидения полет. Те трябва да намерят друг самолет, с който да стигнат френската столица, откъдето да се отправят към Пекин. От китайската столица българите ще пътуват още – до Ченду, където ще играят срещите си от Световната лига с тима на домакините.

Всяка пропусната връзка обаче означава, че следващият полет е несигурен и не е ясно кога момчетата на Мартин Стоев ще се доберат до Азия.

По-ран однес Българската федерация по волейбол опита да отложи мачовете с Китай на мъжкия национален отбор, след кризата в която попаднаха нашите национали заради аржентинските авиолинии.

Нашата делегация поиска подобно решение, след като не можа да излети от Сан Хуан. От ФИВБ обаче категорично отказаха да променят графика на Световната лига.

ФИВБ вече контролира ситуацията и само отттам ще вземат решение как ще се извадят участниците в нея от безизходицата, в която се намират.

Какво сподели кореспондентът на БНТ Сашо Йовков, който е в лагера на националите, чуйте от самия него.