Националният отбор на България по волейбол отпътува тази сутрин от Истанбул за Измир, където ще се проведе заключителният етап от Европейското първенство. Днес е почивен ден на състезанието, а надпреварата за момчетата на Силвано Пранди продължава утре в зала Халкапинар. Жребият определи тимът ни да се изправи срещу Полша на полуфиналите на шампионата от 17.30 часа утре, а в другата двойка Русия ще срещне Франция. В крайна сметка, новата схема, която организаторите приложиха, не даде резултат, защото и при първоначалния вариант, двойките на полуфиналите щяха да бъдат същите. Сега волейболистите ни, които завършиха втори в групата, ще срещнат победителя от другия поток - Полша. "Дружина полска" се намира зад нашия тим в ранглистата на Международната федерация, но последният мач между България и Полша бе през 2006 година на Световното в Япония, където загубихме 1:3 гейма.

Волейболистите ни пък предприеха познатата тактика преди важни мачове. "Тикольорите" ни са взели решение да не говорят пред медиите в следващите два дни, които се очертават изключително важни за тях. Като основен мотив волейболистите ни изтъкнаха напрежението преди полуфиналите в Турция, както невярно интерпретирани техни думи в медиите. Изявите им пред родни журналисти ще бъдат сведени до официалните пресконференции, тъй като сега най-важното е да се съсредоточат върху предстоящите си мачове.

Десетки фенове се очаква да пристигнат от България в Измир, за да подкрепят националите ни. Организирани специално за целта автобуси ще тръгнат от Пловдив и София с привърженици, които искат да наблюдават на живо мачовете от Финалната четворка. Опасенията за бури и наводнения в Турция засега не се сбъдват, като пътищата от София към Истанбул са в обичайното си състояние за преминаване. За тези, които обаче предпочитат да останат в столицата ни, федерацията по волейбол кани всички желаещи да се съберат пред Националния дворец на културата, за да наблюдават на големите видеостени двубоите на волейболистите ни.