Президентът на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров разкри пред Гонг, че ще има премии за третото място на Световната купа и спечелената олимпийска виза за Пекин. Волейболните ни национали и треньорският щаб не са повдигали въпроса за пари, защото осъзнават, каква чест е да играят на Олимпиада, след като пропуснахме игрите в Сидни през 2000-та и Атина-2004-та.

„Въпросът между нас – ръководството на федерацията и националния отбор, е уточнен много ясно и точно чрез вътрешния правилник. Няма да обявявам цифри, но премии ще има”, заяви Лазаров. Според волейболния бос моралната награда е много по-голяма и съществена от раздаването на финикийските знаци.

Друг е въпросът, дали след провала на Евро 2007 в Русия и получения втори шанс на Световната купа в Япония, националите трябва да бъдат премирани. Ръководството на федерацията успя да издейства уайлд кард за тима ни в страната на изгряващото слънце и бе постигнат успех, който не сме регистрирали 30 години. Какво е коствало на централата ни визата за Световната купа, президентът не пожела да коментира.

„Важно е, че бяхме там и националите изпълниха задачата си. Тя беше да спечелим медал и да вземем виза за Пекин”, казва още Лазаров днес.

Все пак волейболистите ни ще имат и парично измерение на успеха в Токио, федерацията ще изпълни задълженията си-категоричен бе президентът.