16 дни преди старта на Летните олимпийски игри и само две денонощия преди отпътуването си от България, волейболните ни национали станаха част от моден гаф.

Нито един от тях няма официален екип! Но поне не става дума за екипите им за игра и мачове, а официалните дрехи на Puma.

При пристигането на анцузите им за Пекин снощи в Правец, Пламен Константинов и компания си помислиха, че някой си прави скрита камера с тях. Нито един от 12-те ни играчи няма какво да облече за олимпийския турнир, защото разполага с „торба” плат.

Нито един от екипите не отговоря на размерите на дадения волейболист, а е поне 4-5 номера по-голям. „В един гащета могат да влязат трима или да ги обуеш до ушите! Размерите са като за сумисти!” разкриха от тима.

Не само размерите обаче са сбъркани! 41-годишният ни разпределител Иван Тасев разбра, че в Пекин той няма да представя България, а Ямайка! Вместо родния трикольор, на екипа на шампиона с ЦСКА присъства зелено-жълто-черното знаме на Ямайка!

Така вместо да се подготвят на базата в Правец, по обед всичките ни волейболисти ще се качат на микробуса на федерацията и ще дойдат в София! С екипите си в ръка те ще отидат в завод „Витоша”, за да може да им бъдат заменена или прекроена спортната екипировка!

„Спортната екипировка на Asics дойде от Италия и няма проблем, вече е при играчите. Става дума за официалните анцузи. Има разминаване в номерацията с екипите. Днес ще бъде отстранен този проблем,” коментира изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов пред Гонг.