„Ние няма да играем за първото или второто място в квалификациите, които дават виза за Световно първенство в Италия догодина” обяви пред Гонг селекционерът на волейболните ни национали Силвано Пранди. Професора обаче поясни: „България следващите три дни ще се бори да спечели всяка една точка! Всяка една точка, всеки един гейм, всеки един мач. Това е целта ни. Ще играем за всяка една точка, все едно тя е най-решителната за сезона. Абсолютно всеки един волейболен национал от 12-те ми се намира в добро състояние и оптимална форма”.

Ето още какво очаква от световните квалификации италианския ни треньор:

България е готова за световните квалификации! Готови сме и за първия си мач срещу Португалия. В добро състояние е отбора и имаме добра игрова подготовка. Три месеца работихме наистина добре във Варна. Доволен съм от раздаването на момчетата. Националите са обединени и вярвам, че ще направим един добър турнир. Съперниците ни добри колкото нас. Ние се подготвяме с необходимата концентрация, а тактическата ни постройка е съобразена с информацията, която имаме в изобилие от много записи на мачове на противниците ни. Щабът ни е разработил всеки играч от нашия и другите отбори. Гледахме както мачовете на съперниците не от Европейската лига, а и от контролите им.

Холандия има желание за изява, а също така добри играчи. Познавам отлично техните състезатели защото голяма част от тях са част от италианското първенство, а също така от френското. Съща е ситуацията и с чехите. Лебъл, Платеник, Стокър са добри, а и още от състава на Чехия не трябва да забравяме, че станаха шампиони на Европа в Шампионската лига с немския Фридрисхафен. Не трябва да подценяваме и Португалия, също имат свои представители в Серия А1 и са обединени към целта да отидат на Световно. Португалците са доста борбени и интересни волейболисти.