Най-добре представилият се български национал в откриващия мач от Световната лига Владимир Николов изрази категоричен оптимизъм за втория мач на България в Куба и определи нашия тим като по-класен.

Диагоналът на Кунео отиде при по-младите национали след срещата и обсъди някои неща с тях, а после сподели, че съставът ни е събран с високи цели и в главата на всеки един национал е мисълта за победа.

Той ни показа ръцете си след мача. Освен, че играе със специална
протеза на дясната ръка заради това, че в края на сезона в Италия
счупи палец, по ръцете му се видяха и доста рани. Ето какво каза пред Гонг Владо Николов след 22 точки и загуба от Куба:

За втория мач съм оптимист, защото за нас това на практика ни беше първа официална и контролна среща за тази година, а знаем, че кубинците са постоянно заедно. При всички положения те са по-сработени и във форма от нас. И в крайна сметка, когато един такъв ден, в който техният сервис доста сериозно влиза с много малко грешки, можем само да ги поздравим.

Категорично съм оптимист за втория мач в Хавана – по-добрият отбор сме, имаме по-добро разузнаване, ако успеем да анализираме добре и приложим резултата от разузнаването – ще победим. Ние сме се събрали с високи цели! Събрали сме се да работим добри и работим добре! В главата на всеки един от нас е мисълта за победа.

Успокоявам ги, давам им кураж, припомням им, това, което треньорите са казали. Особено защото Тошко Богданов и Методи Ананиев като влезнаха, под напрежение и пред 10 000 човека, може да се случи да забравят казаното от наставника. Аз на базата на моя опит с по-хладна глава им припомням.

Какво ни е липсвало в първия мач? Късмет! Имахме две ситуации да затворим втория гейм, ако имахме мъничко късмет, можехме да го затворим в наша полза и резултатът щеше да е друг. Уви не успяхме и мислим за следващия мач.

По отношение на 15-годишния Леон, това не е първият му официален мач за мъжкия тим на Куба, той и миналата година игра в цялата лига. Той е безспорен талант, но в Куба има много и постоянно такива таланти. За съжаление те обаче свършват рано.