Българският волейболен национал Владимир Николов е играч на Бре Банка Ланути Кунео, информират италианските медии. Диагоналът вече официално е състезател на тима, след като не поднови контракта си с Тренто, с който стана шампион на страната преди борени дни.

За подписа на национала ни се бореха още няколко италиански клуба, но през следващите две години Николов ще носи екипа на Кунео. Според италианските медии, тимът е спечелил битката за подписа му заради желанието и целите на тима да се бори за челно място в Серия А.

Треньор на тима е именитият Силвано Пранди, който е и главният виновник за преминаването на Николов в тима. Помощникът му Камило Плачи пък ще помага на селекционера на Русия Вадимир Алекно по време на подготовката на тима за Пекин 2008.

Владимир Николов, Матей Казийски, Смилен Мляков и Васил Стоянов станаха шампиони на Италия този сезон с Тренто, воден от българина Радостин Стойчев.

Екипа на Кунео са носили и други българи през годините - Любо Ганев, Борислав Кьосев и Венцислав Симеонов.

Повечето медии в Италия не се задоволяват само с информацията за преминаването на Николов в тима, а и предоставят богатата визитка на диагонала: Роден е на 3 октомври 1977 година. Започва кариерата си в Левски, където играе до 2002 година. След това преминава през отбори в Турция, Франция, Япония и Италия. Като медиите обръщат особено внимание на факта, че през сезон 2005 година националът ни е избран за MVP Шампионската лига.