"За мен би било голяма чест да помагам на Силвано Пранди и отново да започна работа с националния отбор на България. За съжаление, поет ангажимент за идващото лято ме възпрепятства това да се случи", заяви треньорът и президент на волейболния Левски Владимир Николов по повод информациите, че може да стане част от щаба на националния тим на България под ръководството на новия селекционер Силвано Пранди.

"Няма да имам физическото време и възможност да се отдам на работата. Дейността на помощник-треньор изисква 100% отдаденост на националния тим, пътувания, наблюдения на мачове и тренировки и разбори, а аз не бих вършил толкова сериозна работа половинчато", каза още Николов пред bgvolleyball.com.

"Говорили сме по темата с Пранди, той вече знае моето становище. Ние се чуваме постоянно, той се допитва за някои неща, обсъждаме различни играчи, варианти, бъдеща подготовка и т.н. Но пак казвам, поетият ангажимент не ми позволява да се отдам на тази работа и да бъда негов помощник в националния отбор", коментира Владо Николов.