„Вече е поръчана новата екипировка. Сменяме Ереа с Асикс, защото ни излиза два пъти по-евтино при същото качество“, това обяви президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров. Гонг научи, че 280 хиляди лева са стрували екипите на националните ни гарнитури през миналата година, а през тази с новата марка сумата ще бъде 100 хиляди.

„Няма да е трагедия, ако не вземем виза за Лондон от София. Тази квалификация е важна за всички. Аз вярвам, че мъжкият ни национален отбор ще се класира за Олимпиадата“, застрахова се Лазаров при завръщането си от визитата в Италия. Федерацията ни вече е получила 500 000 лева от Министерството на физическото възпитание и спорта за олимпийската квалификация през май в Арена Армеец и веднага е превела цялата сума в сметката на Европейската волейболна конфедерация – CEV. Централата ни обаче очаква около 450 000 лева още за самата организация на надпреварата.

Босовете на волейбола ни са обсъждали с националните ни селекционер състоянието на всички играчи. Дори са се чули и с Пламен Константинов относно формата на Теодор Тодоров. „Получихме информация и за всички други играчи. Тревожим се за Салпаров, Тодоров и Виктор Йосифов. Проблем е, че помощникът на Стойчев Камило Плачи води Кунео и ще закъснее за началото на подготовката, но Радо има трима български колеги“, казаха Лазаров, Петър Кънев и Иван Тодоров. Като част от програмата за подготовката на мъжкия ни тим, предстои преместването на фитнес уредите от Варна в София.