Капитанът на България Владимир Николов, който изигра последните си мачове с националната фланелка на Летните олимпийски игри в Лондон, бе помолен сърцато от феновете да размисли и да не се отказва. Диагоналът прие стотици поздравления и благодарности при завръщането на тима ни в София от Лондон. На летището го чакаше и семейството му, а двамата му синове носеха национални фланелки.

Пред Гонг Николов отправи и послание към настоящите и бъдещи национали: „Тренирайте сериозно, вярвайте и резултатите ще дойдат!“.

Ето как прие молбата да не се отказва от националния тим новият играч на Галатасарай Владо Николов:

Сега съм млад, но в Рио няма да бъда млад! Така че, май няма да стане.

Чувствам се добре и удовлетворен от добре свършената работа. Направихме всичко, което можехме, всичко в нашите възможности. Има нации и отбори, които са по-добри от нас, но в една години и в два поредни много силни турнира, България се утвърди като четвърта сила в света и то в колективен спорт.

На път за София не си говорихме в самолета, а спахме. От олимпийското сели тръгнахме в 3 часа сутринта. От Лондон си донесохме хубави спомени. Показахме, че имаме отбор, че в България когато хората работят заедно, успяват! Много хора ни оцениха. На мен ми се случваше нещо, което не съм очаквал – като излизахме 2-3 пъти цивилни от селото българи по улиците в Лондон ни разпознаваха и спираха.