Българският национален отбор по волейбол жени замина тази сутрин за Турция, където от утре започва олимпийската квалификация, която носи квота за Лондон. Момичетата на Марчело Абонданца започват битката за Олимпиадата с мач срещу домакините от Турция още утре, а наши съперници в групата са още тимовете на Хърватия и Германия.

Италианският селекционер остави в България две от националките, които бе повикал в разширения състав и които играха контролите срещу Холандия миналата седмица. Христина Русева и Таня Събкова не заминаха с отбора за Турция, тъй като за турнира могат да бъдат записани само 12 състезателки.

Заради контузията на Любка Дебърлиева втора разпределитекла в отбора ще бъде Лора Китипова, която първоначално не бе повикана в националния отбор. Останалите волейболистки, които заминаха за Анкара са Страшимира Филипова, Ева Янева, Мария Филипова, Диана Ненова, Елица Василева, Добриана Рабаджиева, Габриела Коева, Мария Каракашева, Цветелина Заркова, Десислава Николова и Емилия Николова.

На летище София националките се засякоха и с двама футболисти. Националът Ивелин Попов също се качи в самолета за Турция, след като за кратко си бе в България. Стражът на ЦСКА Райс Мболи пък отлетя в неизвестна посока. Алжирецът опита да избегне камерите, като сложи качулката си. Освен волейболистки и футболисти на летище София се усети осезаемо присъствие на спортисти. Няколко отбора по гимнастика напускаха България, а на летището започнаха да пристигат и участниците в Купа Дейвис.