„Днес сме превели 710 хиляди лева за олимпийската квалификация. Радвам се за добрите постижения на волейболистите и, че си върнаха на Германия най-вече. Парите вече са заверени по сметка, така че да се готвят спокойно и да побеждават в квалификацията”, обяви премиерът Бойко Борисов при инспектирането на реконструирането на Националния антидопингов център.

На въпрос към Свилен Нейков, дали федерацията по волейбол е поела някакви ангажименти, при неуспех и на предстоящата квалификация, спортният министър отговори: „Ангажиментите са поети от държавата. Ние сми осигурили условията за подготовка и базата, на която тренират момчетата, плюс финансирането. От тук нататък резултати и успехите са на самата федерация.”

А какъв път ще поеме министерството, ако Радо Стойчев реши да си тръгне, Нейков обясни: „Нека да не бързаме. Да мине 8-10 юни и после може да правим анализи какво ще става. До 10-ти юни аз също се обръщам към вас с молба да запазим спокойствие, за да помогнем на момчетата.”

Колкото до вложените средства в Националния антидопингов център, Нейков коментира: „Вложените са 3 милиона и 100 хиляди лева за самата зала – реконструкция и модернизация. Останалите средства са за апаратурата, която ще отговаря на всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Не мога да кажа, че имаме много хванати спортисти с допинг. Има единици. Знаете колко е голям броят на състезателите. В общи линии мисля, че успяваме да запазим спорта чист. Доколко това ще стане в бъдеще зависи и от начина на подготовка.”