В лагера на Китай са твърдо решени да затруднят максимално България в предстоящите два мача в нашата група в Световната волейболна лига. Това се разбра от думите на Жианан Джоу, селекционер на азиатския тим.

“Нашият отбор е млад. Тепърва се развиваме и затова отдаваме значение на представянето ни в Световната лига, тъй като се обиграваме. С България не сме играли от много години насам. Имам наблюдения за съперника от Световната лига и Световното първенство. Срещу българите искаме да покажем най-доброто от себе си и да ги затрудним максимално. България е фаворит като домакин в тези два мача”, заяви наставникът на шампионите.

В лагера на българския отбор също очакват трудни мачове.

„Китай не е за подценяване, тъй като на азиатските игри е завършил на второ място след Корея. Китайците работят много усърдно заради предстоящата олимпиада, на която са домакини”, казват нашите играчи.

Нашите обаче твърдо излизат за две победи, а и отборът според българския селекционер ще стои по-добре с оглед на спечелените мачове срещу Аржентина.

Групата остава същата както срещу аржентинците с тази разлика, че мястото на Александров ще бъде заето от Владо Николов.