Треньорът в щаба на женския национален отбор на България Габриеле Антола подписа договор с един от най-добрите волейболни отбори в света за новия сезон. Пиаченца привлече специалиста, който работи заедно с наставника Лоренцо Мичели от пролетта. В новия си клуб ще бъде заедно със звезди като Антоан Бризар, Робеланди Симов, Йоанди Леал, Рикардо Лукарели и Юрий Романо. В момента Пиаченца е актуалният носител на Купата на Италия.

Преди поканата от българската федерация Антола беше в детско-юношеското направление на Волейро, един от най-титулуваните отбори в Италия. Освен това той бе и статистик на националния тим на "Скуадра адзура" за жени до 16 години, обявиха от БФ Волейбол.

"За мен е голяма чест да работя за България и приех поканата веднага. България е волейболна нация с големи традиции. Когато бях малък, мой идол беше Любо Ганев. Брат ми ме водеше на всеки него мач. Все още не съм имал време да разгледам България. Имахме много работа покрай Лигата на нациите, Европейското първенство и сега за олимпийската квалификация. Няколко пъти разгледах центъра на София и за един ден отидох до Черно море. Харесва ми храната. Аз съм по картофите и винаги в менюто ми има такива. Предложението от България дойде в края наминалата година. Треньорът Лоренцо Мичели беше събрал информация за мен и ме покани",  разказа Антола.

"Габриеле е страхотен професионалист, който не спира да работи. Той не е само скаут и статистик. Непрекъснато е до мен в тренировъчния процес", коментира Лоренцо Мичели.