Диагоналът на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов бе избран за най-добър на своя пост в Световна лига 2013. Той сподели, че загубата с 2:3 от Италия се дължи както на силната игра на Лука Ветори (29 точки), така и на липсата на увереност сред нашите момчета.

„Ветори ни изненада. Той започна мача и ние така и не намерихме начин да го спрем“, подели Соколов, който приключи турнира като топреализатор със 76 точки (14 в двубоя с италианците).

„Първият ни мач срещу Аржентина във финалите бе много добър, но след това спряхме да вярваме в качествата си. Например Италия успя да спечели мача от груповата фаза точно поради тази причина. Трябва да станем по-добри, най-вече при отиграването на лесните топки и да избягваме грешките.“

„Не съм доволен от това, което направих във финалната шестица, защото започнах силно, но после не разбрах как се промениха нещата. Според мен опитах да направя повече, отколкото бе по силите ми, грешката си е моя. Трябва да използвам този опит, за да стана по-добър. Следващият път, когато съм под такова напрежение, трябва да бъда по-спокоен и просто да се фокусирам върху моите топки“, завърши Соколов.