Волейболният национал Тодор Алексиев даде интервю за Гонг часове преди 1/4-финала България – Русия. Двубоят, който ще определи единия 1/2-финалист на Европейското първенство е от 19 часа българско време в Карлови Вари.

На въпрос за предстоящия мач, който поставя нашите волейболисти на кръстопът, посрещачът сподели своите очаквания с думите: „Ще играем срещу Русия както обикновено. Би трябвало този път да ги победим. Ще дадем всичко от себе си за това! Ще е тежко, няма да е леко, защото те са най-добрия отбор в света към момента.  Надяваме се, че ще се получи”.

Дали този 1/4-финал е финал преди финала, играчът на Монца определи така: „Не знам кой го определя така, това си е чист 1/4-финал, който ние ще се опитаме да спечелим, за да се класираме на 1/2-финал”.

Алексиев сподели и вижданията си как се бие Русия: „Трудно! С много добър сервис и защита. Като дразнител Сборная не е по-различен. Това е Европейско първенство и всичките отбори са дразнители като излезем срещу тях. Русия са най-добрият отбор в момента в света и настройката е по-друга”.

Посрещачът направи и оценка на представянето ни до момента на Евро`2011: „Направихме всичко възможно да се класираме за втората фаза. Имахме и слаби игри, имахме и добри игри. Сега се надявам да покажем една добра игра и да победим Русия. Аз се чувствам добре. Просто мачовете са много нагъсто и се надявам да починем. Нямаме време да възстановим много добре, но ще се справим!”.

Тодор Алексиев коментира пред Гонг и родната публика, която подкрепя отбора ни и в Прага, и в Карлови Вари: „Винаги чуваме нашата публика докато сме на полето. Радвам се, че хората ни подкрепят така”.

Тодор Алексиев: Ще дадем всичко от себе си срещу най-добрите в света

източник: снимки: Gong.bg