Волейболният ни национал Тодор Алексиев се върна в Русия. Посрещачът преди няколко часа подписа официално договор с Локомотив Изумруд( Екатеринбург), научи Гонг.

Парафирането на контракта за една година стана във Варна, след като се изчакваше завръщането на национала от Полша. Тодор Алексиев така става съотборник на Христо Цветанов. В Екатеринбург миналият сезон игра Мартин Пенев, а клубът спечели връщане в елитната Суперлига от Висшата лига. Така Цветанов и Алексиев ще могат да мерят сили в български дербита с Теодор Салпаров, който пък се завръща в Динамо Москва.

Сезон 2006/2007 Тодор Алексиев игра в Русия с екипа на Нефтяник Уфа, като тогава негов съотборник бе Андрей Жеков. След това посрещачът бе част от италианското, българското и турското първенства. Сега той предпочете офертата на руснаците пред други от чужбина. „Подписах за една година. Условията са добри в договора и избрах тази оферта към мен” коментира за Гонг преди тренировката на националния ни тим във Варна посрещачът.

Тодор Алексиев попадна в състава на Силвано Пранди за всички възможни надпревари това лято – Световна лига, световни квалификации и Европейско първенство. Очаква се той да играе и в трите контроли с Турция от утре до събота включително от 17 часа. Съперниците за проверките кацат довечера във Варна.