„Вчера беше един по-лек мач, днес бяхме на косъм. Важна е победата и продължаваме напред", коментира либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров след победата над Аржентина с 3:1.

Двубоят в зала "Арена Армеец" бе доста по-оспорван от първата среща вчера, но в крайна сметка "лъвовете" стигнаха до успеха и спечелиха още три точки. Теди Салпаров: "Не започнахме толкова добре, но хубавото е, че после коригирахме и започнахме да играем по-добре. Хубаво е да има такива мачове. Вчера беше един по-лек мач, днес бяхме на косъм. Действително имаше и една съдийска тесла в тяхна полза, но какво да направим, играем вкъщи, така че трябва да ни помагат и съдиите. Важна е победата и продължаваме напред", сподели Салпаров след мача.

"Нямам никакви проблеми, има лек оток крака, но казват, че е нормално. Продължавам да слагам лед, да правя терапия и се надявам да не се случи нещо по-опасно", допълни либерото на тима.

Разпределителят Георги Братоев призна, че в българския тим е имало умора. "Днес аржентинците предложиха доста по-добра игра от вчера, почувства лека умора, това не може да се скрие. Аз в четвъртия гейм доста спуках гумите, но трите точки са най-важното в тази среща. Тези три точки ни дават една надежда, че можем да се класираме за финалите на Световната лига, което ще бъде много полезно за българския волейбол", каза Братоев след успеха.

"Не знам дали имаме да им връщаме каквото и да било на аржентинците, всеки мач е отделен за себе си. Знаете има две неща, които не се връщат в тоя живот", допълни той. /БГНЕС