Сериозният сблъсък България – Финландия продължава и на волейболното поле. Двeте държави се паднаха заедно в три потока за европейските първенства следващата година.

Волейболните ни националки се паднаха с тези на Финландия, Хърватия и победителя от двойката Естония – Норвегия за първия турнир, който ще бъде в Хърватия от 30 май до 1 юни. Момичетата на Драган Нешич пък са домакини на втория турнир в Габрово от 6 до 8 юни. Зала „Орловец” приема и предолимпийската квалификация от 7 до 11 ноември.

При мъжете жребият ни отреди за съперници Хърватия, Португалия и победителя от Молдова и Израел. Нашите са домакини във Варна от 16 до 18 май на първия турнир, а вторият е в Португалия.

На младежите им предстоят мачове в Австрия от 26 до 30 март срещу Холандия, Финландия, Швейцария, Австрия, и победителя от турнир между Дания, Англия, Норвегия и Черна гора. Жребият на младежите е най-лек.

В труден поток попаднаха девойките на България. Волейболистките ни ще пътуват до Тампере за турнира част от европейското от 26 до 30 март. Във финландския град освен домакина и българките, ще участват още Франция, Беларус, Германия и Гърция.