Българският национален отбор за юноши младша възраст загуби драматично първия си мач на започналото в Кладово (Сърбия) Балканско първенство по волейбол за юноши старша възраст.  В среща от Група 1 момчетата на Драган Нешич отстъпиха пред връстниците си от Румъния с 2:3 (13:25, 24:26, 25:14, 25:14, 6:15), съобщи bgvolleyball.com.

В първия гейм Лъвчетата не успяха да организират добре играта си в нападение и допуснаха прекалено много непредизвикани грешки, което доведе до катастрофален за тях резултат.  Във втората част изобилстваше бракът в играта на румънците, особено при изпълнение на начален удар, но благодарение на напористото си нападение те успяха да стигнат до успеха, макар и с минималното 26:24.  В следващите две части нашите заиграха много стегнато.  Атаките им станаха далеч по ефективни, сервисът и блокадата също започнаха да носят точки.  Българите установиха надмощие на терена в зала Йезеро и изравниха мача за 2:2 гейма с категорични резултати от по 25:14.  В тайбрека съперникът натисна със сервис и успя да разстрои българското посрещане.  Заработи и блокадата на румънците и те дръпнаха далеч напред в резултата за крайното 15:6.

Топреализатор на мача стана Жулиен Георгиев с 19 точки за България.  Любослав Симеонов, който влезе като резерва, добави 13, а капитанът Мартин Мечкаров – 11.  Адриан Ачобаницей беше най-резултатен за победителите с 15 точки.

В другия мач от групата Черна гора постигна чиста победа над младшата възраст на Гърция и очаква отбора на България за среща от 21:00 б.в. тази вечер.