Министърът на спорта Свилен Нейков заяви категорично, че очаква отговори от волейболната федерация по въпросите за подготовката на мъжкия национален отбор, както и начинът, по който ще се стигне до олимпийска квота за тима ни. Причината за този интерес са немалкото средства, които усвоява централата.

„Ние се намесваме там, където има проблеми и никъде не сме стояли безразлично. Не казваме, че проблемът е в треньора (Радостин Стойчев – бел.ред.), но има такива проблеми, които федерацията трябва сама да изчисти, но принципно има няколко въпроса, които са от спортно-техническо естество, на които трябва да получим отговор. Защото знаете, какво беше класирането преди да поеме отбора Радостин Стойчев”, сподели Свилен Нейков.

„Ние не говорим, че министерството ще реши съдбата на една или друга федерация, ние искаме да получим отговор и по-точно да наложим контрол и управление на този процес, защото не малко средства се използват от тази федерация.”

„Ние искаме да разберем пътя, по който ще се стигне до тази олимпийска квота. Това е за съжаление последният ни колективен отбор, който представлява комплексно държавата ни, както е и ансамбълът по художествена гимнастика. Дано да има и други”, добави Нейков.

„Ние не искаме да се месим в решенията на съответната федерация, но не е безинтересно как ще се води подготовката на националния отбор, и как ще стигнем до участие на Олимпийските игри в Лондон”, завърши Свилен Нейков.