Домакинските мачове на волейболните ни национали от Световната лига догодина ще се играят отново в зала Конгресна на ДКС във Варна. Шест двубоя срещу САЩ, Финландия и Аржентина отново ще пълнят трибуните и ще радват многобройните фенове в морската ни столица.

Президентът на волейболната ни федерация инж. Данчо Лазаров днес подписа сертификата с кмета Кирил Йораданов и документът ще бъде изпратен в централата на ФИВБ.

„Варна се представя отлично като домакин на мачовете от Световната лига вече няколко години, но за доброто на българския волейбол ще е построяването на нова зала в София, която да спазва изискванията на международната федерация. По примера на останалите участници в лигата, така и ние можем да организираме две домакинства в София и едно във Варна, или обратното. Но в София все още зала няма.”, коментира президентът на федерацията Данчо Лазаров.

На въпрос на Гонг дали е разочарован от представянето на българските клубове в евротурнирите, волейболният бос у нас сподели, че Левски Сиконко е отпаднал достойно, а за Лукойл Нефтохимик важното е, че продължава.

„В Левски Сиконко след години достойни участия в Шампионската лига, дойде време за промени. Наложи се да продадем силни играчи, за да продължат те развитието си в силни клубове в Европа. Нямахме право да ги спираме. Сега Лукойл трябва да играе достойно, както Левски в миналите години. Оптимист съм за догодина”, казва Лазаров за евробойците ни.