Сватба очаква волейболните националки в предпоследния ден от предолимпийската квалификация в Габрово. В събота вечер в хотела на Любка Дебърлиева и компания ще се вихрят младоженци от Габрово и техните гости.

Това налага по-сплотена вечеря на 10 ноември. Състезателките от петте отбора участници – България, Беларус, Румъния, Словакия и Белгия, съдии и организатори ще седят на по-близки маси едни от други. Досега заради просторния ресторант щабовете бяха отдалечени.

Момичетата на Драган Нешич, подобно на момчетата на Мартин Стоев, раздават автографи на феновете в Габрово. Деца чакат волейболистките ни след всеки мач в зала „Орловец”, като първата, която бе помолена за ценния подпис още в първия ден бе капитанът Любка Дебърлиева. От своя страна националките изненадват публиката като й подаряват волейболни топки преди всеки двубой.

Днес е почивен ден на турнира за България, като сметките показват, че следобед нашите ще стискат палци за Румъния в мача срещу Словакия. Лидерките в подреждането от северната ни съседка трябва да бият с 3:1, след това ние да ги победим със същия резултат в решителния мач в събота, за да можем да излезем на първо място в класирането и да получим правото да участваме на квалификацията в Хале през януари, където се раздават квоти за Пекин 2008.