Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Мартин Стоев, заяви, че след вчерашната категорична победа с 3:0 гейма, днес е имало подценяване европейския шампион Испания.

Въпреки загубата в първата част обаче, трикольорите показаха, че са по-класният тим на полето и спечелиха с 3:1, и стартираха с две победи участието си в тазгодишното издание на Световната лига.

„В началото си мислехме, че ще ни е леко и затова загубихме първия гейм. След това обаче се напънахме и смятам, че заслужено спечелихме срещата. Теодор Богданов игра много силно във всички елементи на мача, а Даниел Милушев направи отличен мач и днес, и вчера”, каза Стоев.

„Заминаваме в САЩ с нагласата да спечелим минимум една победа, въпреки че ще бъде много трудно. Вярно е, че с американците сме в една група и на Олимпиадата, но тя е много далече, за да се правят някакви сравнения на мачовете.

„За САЩ няма да пътува Матей Казийски, който ще получи почивка, а веднага след това Андрей Жеков и Боян Йорданов също ще бъдат освободени заради тежкия сезон”, заяви треньорът на България.