Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18 години, който е воден от Мартин Стоев, стартира от днес участие на турнир от европейските квалификации за тази възраст. Европейското първенство ще се проведе в Италия и Гърция тази година.

Първият кръг от пресявките за Евроволей 2020 е на зонален принцип, като София е домакин на балканска надпревара. Турнирът е от 10 до 12 януари (петък – неделя) в столичната зала „Христо Ботев".

Съперници на сребърните медалисти от Евроволей 2019 са Сърбия, Румъния и Турция. Само първенецът получава директна квота за европейското първенство. Останалите три отбора продължават борбата на втори кръг на евроквалификациите през април.

В първия си мач Възпитаниците на Мартин Стоев се изправят срещу Румъния, а двубоят е от 17:00 часа в зала „Христо Ботев". Специалистът говори преди започването на турнира. 

„Подготвени сме и ще играем за всяка точка във всеки мач от турнира. Очаквам в другите отбори да има нови момчета, които не познавам. Но това е нормално. На тази възраст нещата се променят, едни се развиват, други не толкова. Надявам се през последните шест месеца, след европейското първенство 2019 в София нашето развитие да е по-добро от съперниците. Излизаме днес да започнем с успех. Ще направим всичко възможно да спечелим турнира и да вземем директна квота за Евроволей 2020“, заяви за BGvolleybol.bg Мартин Стоев.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.