Вторият разпределител на националния ни отбор по волейбол Иван Станев е впечатлен от Япония при първото си пътуване до страната на изгряващото слънце.

„Искаме, не искаме, научихме се да се покланяме. Вече се получава от само себе си. Доста пъти дневно се покланяме. Като жест на уважение се покланяме на всеки срещнат, който ни поздрави. Всичко около нас е наред, тренираме и се готвим за мачовете. Харесва ми всичко тук, добре съм. Като вървим по улицата, хората ни гледат по странен начин. Прави ми впечатление редът, чистотата, няма мръсотия, задръствания и това, че хората изпълняват всичко до край”, описа впечатленията си Иван Станев от Матсумото за Гонг от стаята си на 9-я от 14-етажния хотел.

Момчетата на Мартин Стоев тренират на 100% и нямат проблеми от здравословно ниво. „Всички сме здрави, тренираме здраво, не са леки заниманията, но така трябва да бъде. Чакаме мачовете. Наблягаме на физическата подготовка във фитнеса и обиграваме състава в залата. Всеки трябва да свикне с другия, а времето е малко. Вече сме напълно аклиматизирани. Първите три дни ни беше малко трудно, но вече сме добре. Все още сме единственият отбор в Матсумото, другите би трябвало да пристигнат в близките два-три дни. Плюс за нас е, че сме по-отрано”, каза капитанът на волейболния ни шампион ЛукОйл Нефтохимик.

Относно настройката преди началото на Световната купа и предстоящата единствена контрола с Торе Ероуз утре Иван Станев каза: „Не сме гледали още отбора на Испания. Всеки си прави някаква сметка за мачовете, които предстоят. Това се вижда и на тренировките, как подхождаме към тях. До момента сме тренирали в три различни чудесни зали, като само първия ден бяхме в официалната. Все още нищо не сме си купували, не сме ходили по магазините. През свободното време почиваме и сме пред компютъра. Ще дойде време и за шопинг”.