Националните ни волейболисти проведоха първа тренировка в официалната зала за мачовете срещу Япония в Токио тази сутрин българско време, научи Гонг.

Силвано Пранди изведе избраниците си за срещите от четвъртия уикенд на Световната лига в зала „Ариаке Колизеум”. По програма заниманието трябваше да бъде 120 минути, но нашите останаха още 20-тина преди да им спрат тока. Въпреки японската прецизност и стриктност българите измъкнаха още малко престои за упражнения в съоръжението, след което домакините просто загазиха лампите в залата. Това бе първа тренировка на тима ни територията на Япония, след три дни по-свободна програма включваща пътуване от Русия, настаняване и аклиматизиране.

В лагера ни цари отлично настроение, отборен дух и желание за две победи над японците водени от Уета, които измъкнаха победа над нас във Варна за първи път от 2003 година насам.

Гонг научи и нещо любопитно: За да разпуснат вчера, всички национали, без ръководството, са се радвали на атракциите в Дисниленд. В един от най-големите увеселителни центрове на света, построен през 1983 година Жеков и компания са се зарадвали на множеството герои от приказния свят, водни атракции, влакчета, лодки и други. Лунапаркът в предградие Чиба е първият от типа Дисни-курорт, като Мики Маус и останалите любими герои имат и огромен магазин в близост до хотела на играчите ни в район Ариаке.

Паркът Дисниленд е разделен на няколко зони: Дивия Запад, Страната на приключенията, Страната на чудесата и др. Всяка от тези зони има по няколко основни атракции, като „Карибските пирати” - возене с гондола из карибските пристанища, преследвана и обстрелвана от враждебните пирати, „Влакчето в скалистите планини” – спускане с влакче с огромна скорост по наклонени релси между стърчащи скали, кости от динозавър и тъмни пещери, „Космическото влакче” – нещо като тест за космонавти.