Националният отбор по волейбол на Германия сломи напълно сочения за фаворит тим на Русия още в първия мач от Група D на Европейското първенство в Дания и Полша. Бундестимът се наложи с категоричното 3:0 (25:20, 25:23, 25:19) гейма над олимпийския шампион и носител на трофея от Световната лига. В този поток е и българският състав, който излиза срещу Чехия от 21.00 часа наше време.

СНИМКИ: Първата изненада на Евроволей е в нашата група: Германия смачка Русия

източник: BGNES

Германия се оказа далеч по-добрият тим и закономерно спечели двубоя в Гдиня, въпреки очакванията Русия да не срещне проблеми на старта на шампионата. Победата в този мач бе постигната с много добри изяви на Бундестима в защита и на блокада.

Немският отбор спечели убедително първия гейм с 25:20 точки. Бундестимът поведе още в началото с 8:3 точки, но малко по-късно, след четири поредни точки за Сборная се стигна до 13:13. Това не уплаши германците, които дръпнаха с 2 точки на второто техническо прекъсване за 16:14, а след това и за 20:15. Волейболистите на Витал Хейнен задържаха преднината си от 5 точки, за да спечелят гейма с 25:20 точки за 26 минути.

СНИМКИ: Първата изненада на Евроволей е в нашата група: Германия смачка Русия

източник: BGNES

Вторият гейм започна при игра точка за точка до 8:7 при първото техническо прекъсване. Германия поведе, като не изпусна възможността да държи разлика от 3-4 точки. При 20:18 треньорът на Русия пусна Максим Михайлов и Сергей Макаров, но това не доведе до голяма промяна за Сборная. Дори и след грешка от сервис на Кристиан Фром, немският състав запази самообладание, за да спечели втората част с 25:23 точки.

В третата част Германия отново бе по-добрият тим на полето. Треньорът на Русия поиска прекъсване след пет поредни точки за съперника при 6:3. И това не успя да окуражи момчетата му. Бундестимът поддържаше преднина от около 2-3 точки, а в средата на частта успя да напредне до - 15:11, 16:11 и 17:11 след силен сервис на Гроцер. Последваха силни минути за германците, за да се стигне до 24:18, а в крайна сметка и до 25:19.

СНИМКИ: Първата изненада на Евроволей е в нашата група: Германия смачка Русия

източник: BGNES

В събота, 21 септември, волейболистите на Андрей Воронков срещат Чехия, а Германия ще се изправи срещу България.