Над 50 фенове изгледаха откритата тренировка на мъжкия ни национален отбор по волейбол привечер. Младите почитатели бяха в зала „Конгресна” от началото до края на заниманието, което бе близо два часа и половина.

Радостин Стойчев заложи в по-голямата част на двустранна игра, като от двете страни на мрежата бяха разделени родните национали. В едната половина попадаха онези, които по-често са титуляри, а от другата – оставащите като резерви. „Селекциите” на Стойчев и Камило Плачи показаха интересни, интригуващи и оспорвани разигравания.



Стойчев съчетаваше обиграването на различни тактически ситуации с доста спирания за техния разбор. При грешка в отиграванията, селекционерът караше момчетата да повтарят и поправят елемента докато не го изпълнят успешно по няколко пъти. Капитанът Владимир Николов, който пропусна сутрешния фитнес, на волейболното поле показа, че е възстановен от луксацията на два пръста на крака, скачайки, сервирайки и атакувайки силно. Валентин Братоев пък бе на облекчен режим.

16 бяха волейболистите, които взеха участие в заниманието – Андрей Жеков, Георги Братоев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Христо Цветанов, Светослав Гоцев, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Методи Ананиев, Валентин Братоев, Владимир Николов, Цветан Соколов, Данаил Милушев, Владислав Иванов и Мартин Божилов.

След като българите се потиха и подготвяха от 17:00 до 19:30 часа за решителните сблъсъци с Русия в четвъртък и петък, в залата влязоха на първо занимание във Варна Владимир Алекно и компания.