„Ако футболистите станат 4-ти в света, как ще го приемат хората? Или баскетболистите? Или хандбалистите? А Полша какво да каже, че миналата година спечели Световната лига, а сега ги няма? Трябва да бъдем реалисти! Нивото е това! 4-то място беше реално за нас!”, каза при пристигането си в София волейболният ни национал Валентин Братоев.

Той и брат му Георги първи се върнаха в родината след като тимът ни зае 4-то място в Световна лига`2013. Двамата бяха посрещнати с аплодисменти от всички чакащи на летището. И на шега по-късно посрещачът допълни: „Извиняваме се на онези, които смятат, че ги излагаме с това, че сме на това място в света!”.

„Следващата ни цел е да отидем на Европейското добре подготвени. Там вече ще се борим за медал със сигурност! От Евро`2013 вече ще се върнем с медал”, обяви и обеща още Вальо Братоев.

След като бе поздравен и от родителите си, националът коментира и селекцията, и щаба, и мачовете ни: „Камило Плачи е еднакво добър и като старши, и като помощник треньор. Сега се слуша неговата дума! Виждате, да станем 4-ти в света е супер! Ние излизаме да бием, а щабът подготвя нещата за победа. А Аржентина си затвърдихме урока, че трябва да гледаме на всеки един мач като много сериозен. Но също така ,че в края на гейма във важни момента, трябва да стискаме повече заради всичките”.