Изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Симеон Варчев отправи официален отговор по повод изказването на старши треньора на националния отбор по волейбол Радо Стойчев, който сподели, че националите тренират във Варна, тъй като ползват услугите на съоражението безплатно.

Публикуваме отговора на Симеон Варчев без редакторска намеса:

                                           ОТГОВОР

От Симеон Варчев – изп.директор на „Дворец  на културата и спорта” –Варна

По повод направеното изявление на старши треньора на националния отбор по волейбол мъже – Радостин Стойчев

В продължение на повече от 10 години, бизнес взаимоотношенията между Българска федерация по волейбол и ръководството на „Дворец на културата и спорта” –Варна са на много добро ниво. Каквито и конфликтни точки да е имало, те винаги са били разрешавани с делови разговори и добър тон. Затова безкрайно съм изненадан от изявлението на Радостин Стойчев, че предпочита да тренира във Варна, вместо във София, защото „ползвали залата безплатно”.

Първо - противопоставянето на „Дворец на културата и спорта”–Варна и на „Арена Армеец София” е глупаво, независимо от какъв ъгъл се поглеждат нещата.

Двореца в продължение на много години беше най-хубавата зала в България и понеже беше единствена, стана легендарна с многобройните проведени в нея международни състезания.

Новата зала в София е бъдеще. Едно прекрасно бъдеще. Присъствах на откриването и я видях. Едно изключително съоръжение. Европейско. Красиво отвън и отвътре. Удобно и практично. Помислено е почти за всичко.

Второ – един държавник от миналото беше казал крилатата фраза, че „няма безплатен обяд”. Деловите взаимоотношения между „Дворец на културата и спорта” –Варна и Българска федерация по волейбол са уредени чрез договор. Те удовлетворяват и двете страни. Но тук искам да добавя, че в продължение на всичките тези години, независимо кои бяха треньори / българи или чужденци/, кои състезатели бяха в отбора / Пламен Константинов, Пушката, Николай Иванов/ или сегашните звезди / Владо Николов, Матей Казийски и сие/, целия състав на Двореца е бил в тяхна услуга. Отнасяли сме се към тях така, че всички те да се чувстват като у дома си. Ето това може да бъде мотив за желанието да тренират тук.

Като дългогодишен треньор си разрешавам да посъветвам г-н Стойчев да се концентрира върху спортно-техническите си задължения, тъй като му предстоят много отговорни състезания и да не се меси във функциите на ръководството на Българската федерация по волейбол, с Президент Данчо Лазаров, с когото сме в отлични взаимоотношения.