Волейболният национал Светослав Гоцев ще бъде шиниран днес, научи Гонг. Центърът контузи глезена си на последната тренировка на своя клуб Пирин Балканстрой преди първия мач с ЦСКА от финала в Суперлигата. Той ще бъде със шина на глезена около 20 дни.

Гоцев вече се присъедини към сбора на националите ни в хотел в Студентстки град и няма да играе във втория мач за титлата. Пирин посреща ЦСКА в Разлог утре от 17 часа, като при победа на червените, те ще защитят титлата си и ще направят златен дубъл. Ако домакините пък спечелят първа победа над армейците в първенството, то трета среща ще определи волейболния шампион в понеделник в София.

Гоцев става поредният национал в списъка на Радостин Стойчев с контузия, след капитана Владимир Николов и либерото Теодор Салпаров.

“Направихме всички изследвания, които са необходими при една такава травма. Оказа се, че не трябва да рискуваме с него за мача утре срещу ЦСКА. Светослав Гоцев е човек, на който ще се разчита в бъдеще. Доста време ще бъде на волейболното поле и е важно да се възстанови максимално добре, за да няма проблеми в бъдеще. Така няма да може да разчитаме в този меч на него. Днес трябва да му бъде поставена шина, която да обездвижи глезена. По всяка вероятност ще бъде с нея между 10 и 20 дни, но това ще преценят лекарите. След това ще започне да се готви по програма“, сподели пред Гонг относно състоянието и шинирането на Гоцев наставникът на тима от Разлог и помощник на Радостин Стойчев в националния Мирослав Живков.

Треньорът на Пирин благодари на заместника на Гоцев като център в тима Георги Чалъков, който има една няколко игрови минути през първенството и каза още: ”Той е състезател на ВК Пирин от тази година и през цялото време работи целенасочено. В първия мач успя да се справи до някъде. Благодаря му! Това, което показа е похвално. Надявам се да издържи като психика и със самочувствие да изиграе още един добър мач утре срещу ЦСКА. Други здравословни проблеми в Пирин нямаме”.


Запитан готов ли е Пирин да нанесе първа загуба на ЦСКА през сезона , Живков заяви: “В дните след първия мач с ЦСКА се готвихме по програма. Ще се опитаме утре да излезем максимално подготвени, надяваме се да покажем добра игра. Искаме да зарадваме всички хора, които доидат в залата. Разлог е волейболен град, в който винаги има атмосфера за добър мач. Надяваме се да покажем добра игра, която да отговаря на тази атмосфера и да се получи добър финал! Успеем ли да покажем добра игра и с малко спортен шанс, можем да стигнем до трети мач за титлата!”.