Президентът на българската федерация по волейбол инженер Данчо Лазаров заяви на пресконференция във Варна, че националният отбор по волейбол за мъже трябва да защитава името си на всички фронтове като гони само победи, както в Световната лига, така и на Европейското първенство.

„Трябва навсякъде да защитаваме своето име и да не подценяваме никое състезание. С поляците можем да се срещнем най-рано на ½-финал на лигата. Преди това ще имаме трудни мачове, но Световното отмина и трябва да гледаме напред”, заяви президентът.

„Матей Казийски получи заслужената почивка за мачовете този уикенд във Варна. Убеден съм, че днес и утре ще се получи добър волейбол, оспорвани среши и две победи за България. Медийно ембарго в отбора няма”".

Президентът на Република България Георги Първанов, както и Премиерът Сергей Станишев.ще бъдат в залата, за да подкрепят българските трикольори.

„Измина един тежък период от сезона. Европейското първенство е друг вид надпревара, сигурно ще има нови имена в състава, като най-вероятно Евгени Иванов ще бъде в 18-те”, завърши инж. Лазаров.

Пламен Константинов и компания ще останат на подготовка в Полша веднага след изиграването на срещите от последната седмица на груповата фаза на Лигата. Подготовката ще бъде на 60-70км от града-домакин Катовице.

Женският ни национален отбор пък ще има задача да влезе в 6-цата на първентвото на Стария континент, а чакаме вероятно да получим и „уайлд кард” за участие в квалификационния турнир за Гран При.

100% са сигурни контролите в Русия, Азербайджан, както и турнира в Франция, преди Евро 2007 в Белгия.

Младежите национали ще гонят добро представяне на световното в Мароко. В състава ще бъде Цветан Соколов, но ще отсъстват Валентин Братоев и Станислав Петков.