България е вече във втората фаза на Европейското в Русия - нещо очаквано, но след срама от Финландия сякаш се съмнявахме за няколко часа в мястото ни на следващия етап. Волейболистите ни изригнаха срещу Италия, отнасяйки Скуадра адзура с чистото 3:0 в последния ни мач от първата част на Евро 2007. Четата на Стоев игра великолепно, така както на Световното в Япония, където заслужено стигнахме до бронзовите медали.

По принцип националите ни стартират трудно на голям шампионат, но наберат ли скорост, не се знае до къде могат да стигнат. С ужас това отбелязват и съперниците, които след загубата от Финландия с 0:3 в нашата група Д доволно потриваха ръце, а руските журналисти дори ни отписаха от битката за медали. Да, ама не! Волейболистите ни явно изтрезняха, отърсиха се от звездоманията и след студения финландски душ се взеха в ръце.

Победата над Италия има положителен психологически ефект, защото момчетата изпитаха отново увереност в силите си и си върнаха самочувствието на терена като трети в света.

И така станалото – станало - влизаме в група F с победа и загуба, чакат ни Русия, Полша и Белгия. Само първите два продължават битката за медалите на Евро 2007.

За полуфиналите апетити имат и 6-те тима в новата ни група, друг е въпросът кой как ще успее най-добре да надхитри съперниците си. Опасяваме се от договорки, нали не се съмнявате, че на домакините България не им трябва на полуфиналите, а може би финал?

Родните волейболни лъвове обаче владеят един страхотен наш специалитет - да объркваме чуждите сметки. За да продължим напред в мечтите си ще трябва да преодолеем комплекса „Полша” и да си покажем истинските зъби на братушките. Прекрасно би било и да не допускаме пореден резил, този път в ролята на Финландия опасно ни дебне Белгия.

Грешките вече са ясни, волейболистите ни са с „обеца на ухото”, а само глупакът допуска една и съща грешка повторно. Националите ни са умни и интелигентни момчета, с игра като тази срещу Италия могат отново да ни зарадват, така както го сториха в Япония миналата година.