България загуби от Русия първия си мач от втората фаза на Европейското първенство в Москва. Домакините взеха чиста победа с 3:0 (22:25, 18:25, 21:25) гейма за 77 минути, пред 8800 зрители.

Мартин Стоев започна със състав: 7 Николай Николов, 3 Андрей Жеков, 5 Красимир Гайдарски, 6 Матей Казийски, 17 Пламен Константинов, 10 Данаил Милушев и либеро 13 Теодор Салпаров

Най резултатен за нашия отбор бе Матей Казийкси с 15 точки, (4 аса), следван от Пламен Константинов 8 точки (1 ас) и Боян Йорданов 7 точки (1 ас).

За Русия най-много точки отбеляза Семен Пултавски 21 (4 аса), след него се нареди Павел Абрамов с 16 точки (4 аса).

Нашите показаха най-добра игра в първия гейм. Те отстъпваха с 11-12, когато Матей Казийски бомбандира руснаците с два поредни аса и обърна за 13:12. Последвалата атака за българите бе успешна и момчетата на Мартин Стоев взеха аванс от две точки. В крайна сметка, второто техническо прекъсване дойде при 16-14 за нашите, които запазиха преднината си до 21:19, когато стана и обрата в първата част. Ветеранът в руския отбор Хамутски застана на сервиза и с добрите си изпълнения, в крайна сметка, успя да донесе победата за своя отбор в този гейм 22:25.

След като не успяха да вземат гейма нашите загубиха добрата си концентрация.

През втората част, българите успяха да затруднят своите противници най-малко. Първото техническо прекъсване дойде при 8:6 Русия, а второто при 6 точки преднина за възпитаниците на Владимир Алекно (16:10). Нашите започнаха да се изнервят, не успяха да се противопоставят на своите противници, които започнаха да разкриват възможностите си при атаката и спечелиха гейма с 25:18.

Третият гейм не представи много по-различна картина за зрителите в зала „Олимпийска”. Интригата се запази до 19:19, когато обаче, отлична игра за домакините показа Семен Пултавски, който в края на частта отчая нашите със сервиз и при атаките за своя отбор. С няколко аса и след това с много добри отигравания на руския състезател домакините поведоха с 24:21. При последвалия сервиз, нашите сбъркаха, с което и загубиха срещата.

Добро включване за националния ни отбор направи Боян Йорданов, който отбеляза 7 точки, като 4 от тях, бяха директно от сервиз. Започналият като титулярен диагонал Данаил Милушев не успя да донесе нито една точка за България. Красимир Гайдарски започна като титуляр по свое желание, след като резултатът от ядрено магнитния резонанс показа, че няма разкъсване на менискуса му. Центърът за малко излезе от полето във втория гейм, но взе участие и в третия.

Утре нашите ще се изправят срещу Полша, в следващия си мач от втората фаза на Евро 2007.