Мъжкият състав на Русия за олимпийския волейболен турнир все още се пази в тайна, „сборная” сега се концентрира върху играта си на финалите в тазгодишното издание на Световната лига в Рио де Жанейро.

„Какви планове за Пекин? Сега сме в Рио и можем да играем финал за Световната лига. Няма да открия Америка, като Ви кажа, че целите са ни високи - естествено, че в Пекин ще искаме златото” - казва пред журналистите в Бразилия капитанът на руските волейболисти Вадим Хамуцки.

„Мога да призная, че Световната лига вече е на втори план. Ще си изиграем мачовете, но вече психически се настройваме за Пекин. Там целта ни е първото място. Работим и тренираме много повече в сравнение с другите национални отбори. Знам това, защото съм разговарял с момчетата от конкурентните ни състави”- допълва диагоналът Семен Полтавски.

Според проверени източници от руския лагер, част от волейболистите дори ще си спестят церемонията по откриването на игрите в Пекин, защото 6 часа на крак ще бъде допълнителна умора преди важните мачове.

Междувременно италианският треньор на жените Джовани Капрара обяви своите 12 фаворитки за Пекин.

„Беше трудно решение, имаме страхотен колектив и определянето на последните 4 състезателки бе за мен рязане на живо месо. Оптимист съм за Пекин, защото имаме великолепен отбор” - похвали се пред руските медии в Новогорск италианецът Капрара.