Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев заяви, че с голямо удоволствие би се включил в някой от турнирите по плажен волейбол на любителската лига Beach Volley Mania 2011. Той призна, че го спира единствено натоварената и отговорна програма това лято.



"Много обичам да играя плажен волейбол. Нямате представа колко много ми се играе и с удоволствие бих се включил, но това ни е единственият свободен ден", каза Стойчев. Селекционерът награди в неделя победителите от четвъртия турнир на Beach Volley Mania 2011 с подаръците от Асикс, минерална вода Девин и Fisherman's Friend.



Волейболистите любители се възхитиха от приятелското отношение на треньора. След като връчи медалите на победителите Георги Рандев и Цецко Цветанов и на останалите призьори, Стойчев разказа с усмивка за първите си стъпки в плажния волейбол.

"Като дете сам си направих колове. Взех и мрежа от един склад, за да играем. На Слънчев бряг беше много интересно, защото нямахме ленти за очертания. Вместо това нареждахме джапанки от единия до другия край. След това направихме очертания от едно въже, което изобщо не се виждаше, защото беше с цвета на пясъка", спомни си най-успешният български треньор в отборните спортове в момента.



Той добави, че сред най-големите му изпитания е бил турнир в Гърция. "Трябваше да играем на 50 градуса в един часа на обед. За наш късмет един от съперниците ни се отказа и спечелихме състезанието."

Стойчев се впечатли от големия брой отбори и от интереса към любителската лига. Треньорът обеща да подкрепи Volley Mania, като заяви, че ще подари нова мрежа на организаторите. Той насърчи волейболистите да играят и да развиват с желание турнирите си. "Всяко начало е трудно, но като продължите напред, ще постигнете успехи."