Волейболните ни национали пътуваха близо шест часа от Тояма през Токио до Окаяма. Българите трябваше да вземат два вътрешни полета, а когато най-после се настаниха в хотела ги очакваше нова изненада - без обяд направо в залата за единствената тренировка преди мача срещу Корея утре от 8 часа българско време. 

„Залата е прекрасна, а организацията безупречна. В общи линии няма разлика от условията в Тояма. Настанени сме в супер луксозен хотел в центъра на Окаяма, хората са изключително любезни, нямаме проблеми. Най-важното е, че и отборът е без здравословни оплаквания. Готови сме за третата фаза от Световната купа. Длъжни сме да вземем и трите мача, не вярвам да имаме някакви затруднения срещу Корея утре. Даже се настройваме за важния мач срещу Русия. Осъзнаваме, че след двете загуби от САЩ и Бразилия нямаме право на грешен ход. Тактиката е да гоним всяка точка,” сподели специално за Гонг от Окаяма един от асовете в състава ни Евгени Иванов.

Пушката разкри още, че тимът е изживял тежко поражението от Бразилия, но загубата е дошла след психологическия срив от двубоя със САЩ.

„Мачът беше наш, още не мога да повярвам, че го загубихме,” казва Евгени Иванов. Според национала, момчетата са професионалисти и заедно ще успеят да се съберат най-вече за предстоящия сблъсък с Русия.

„Важно е да играем достойно, дори да загубим. Не бива да се повтаря кошмарът с Бразилия,” смята Пушката.

Асът разкри, че вече ще се гони всяка точка, защото все пак България запази третото място във временното класиране благодарение на добрия си точков коефициент.