Евгени Иванов – Пушката е доста уморен в началото на подготовката на националния ни отбор по волейбол за Евро 2007 в Правец.

„Два месеца не съм тренирал, но това е нормално, отсъствието ми бе кратко от тима. Не мисля, че някой е страдал за мен, а и аз не страдах за националния. В момента не и дума не може да става да кажа, че съм във форма. Малко над нулата съм, но и това беше идеята”, коментира за Гонг в Правец Пушката началото на подготовката си с тима, след като не взе участие в Световната лига това лято.

Месец остава до старта на форума в Москва.

Иванов сподели и очакванията си за битката за медалите на Стария континент и квотата за Световната купа: „До септември ще се сработим и влезем във форма. Един месец е достатъчен. Последните години не съм виждал нито Хърватия, нито Финландия. Възможни са изненади с абсолютно всички отбори на първенството в Москва. Подценяване не трябва да има от наша стана. Сега опознавам младите, запознах се с някои от тях преди 3 дни. Ще им помогна с каквото мога, а може да взема от тях малко от младежкия им ентусиазъм. Рутина и опит мога аз да им дам, ако искат да слушат. За мача с Полша е нужна сериозна мотивация, заради сериозния ни пасив, както и за да преодолеем това стъпало наречено Полша. Русия е по-преодолим от тима на Раул Лозано”.