Евгени Иванов – Пушката и Иван Тасев се върнаха в националния отбор по волейбол и облякоха представителния екип във Варна днес. Двамата ветерани, които се отказаха от „А” отбора, се върнаха при съотборниците си, макар и само за два дни, за да навлязат във върхова форма за Мача на звездите утре в зала „Конгресна”. Пушката и Тасев тренираха наравно в двуразовите занимания.

Красимир Гайдарски по всяка вероятност ще пропусне шоуто пред варненската публика, тъй като в последните минути на сутрешната тренировка във фитнеса центърът получи неприятна контузия в кръста. Проблемът дори не му позволи да се включи в следобедната тренировка в зала.

В лагера на националния ни тим е Боян Йорданов, който е извън състава за Световната лига. В заниманията почти наравно се включва Владимир Николов, който тренира със специална шина на дясната си ръка. Тази вечер Силвано Пранди и неговият щаб работиха с 14 играчи, а отстрани ги наблюдаваха Брунко Илиев и Тодор Симов.

Николай Николов пък се появи с патерици в зала „Конгресна” тази вечер, като обяви на националния селекционер, че захвърля патериците и специалната шина на десния си крак след 7 дни в Париж.

Помощник треньорът на Професора Камило Плачи започна да учи български, като по време на тренировката повтаряше различни думички на нашия език. Пранди и целият му щаб впечатляват с изключително сериозни тежки и продължителни тренировки, които започват с теория, след това загряване, работа с топка и т.н.

Тази вечер националните обаче ще могат да отдъхнат до малко по-късен час от предварително заявения такъв вечерен, тъй като играчите ще уважат поканата на Хайнекен да бъдат част от ВИП-финала – да гледат на огромен екран в суперлуксозно заведение мачът Барселона – Манчестър Юнайтед сред множество звезди и да се борят да спечелят домашна инсталация за наливна бира.