България има предимство в мачовете с Полша преди втория 1/2-финал от финалите на Световната лига в София, който е с начален час 20:45.

Победите в двубоите между двата състава са 24:19 в полза на трикольорите. В последните 10 срещи обаче балансът ни срещу този съперник е отрицателен – 3 успеха срещу 7 поражения.

България пък не е печелила полуфинал на голям турнир от 1980 година, когато се класираме на финала на Олимпиадата Москва 1980 и печелим сребърните медали.

Преди мача с Полша Вальо Братоев си пожела „Нека силата бъде с нас!, а брат му Георги Братоев каза пред Гонг, че е „време да пренапишем историята“.

Момчетата са обещали победа на рожденика в националния ни тим – втория разпределител Добромир Димитров, който има рожден ден днес.

В първия полуфинал САЩ победи с 3:0 Куба и се класира за финала в неделя, докато кубинците ще играят в двубоя за третото място.

Преди двубоя в Арена Армеец София полските запалянковци изнервиха част от нашите фенове, като прегънаха нашето знаме на седалките, скривайки зеленото и правейки своя флаг – бяло и червено, но след намесата на стюардите в залата нещата се успокоиха.