Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди сподели, че една от целите му е да „покаже на света, че България притежава силен отбор”. Втората, и основна, е свързана с класирането на „трикольорите” за Олимпиадата в Токио догодина.

„От днес официално започвам своя втори период начело на националния отбор. Това е най-хубавата част за мен, тренировките, тъй като да водя занимания е моето удоволствие в живота. Веднага започнах да сглобявам отбора. Най-хубавото приключение, което може да се случи на един отбор. Надявам се да успея да покажа най-добро от себе си, защото съм сигурен, че играчите ще се справят добре, познавам техния ентусиазъм и тяхната работа”, сподели Силвано Пранди при представянето на новата екипировка за националните отбори.

През настоящия сезон българските тимове ще имат по три екипа - бял, зелен и сив. Червеният екип няма да бъде използван от "трикольорите" през лятото на 2019 година.

„Сигурен съм, че ще направим много силни и интересни мачове, надявам се и печеливши мачове.”

„Определени играчи, които са имали участия с клубните си отбори доскоро, ще преминат през един специфичен период на почивка и възстановяване. За да възвърнат своята енергия. Останалите вече започнаха подготовка, тъй като имаха възможност за възстановяване, за да започнем с тях първия турнир в Аржентина. След това моята лична оценка и на базата на асистентите ми, ще ми помогне да преценя как да разпределим силите за всичките турнири, за да се представим добре”, каза още селекционерът.

„Имам поставена цел от федерацията, затова съм тук пред вас. Първата цел е да покажем на света, че имаме силен отбор. И основната е да класираме отбора за Олимпиадата. Това е цел номер 1”, завърши Пранди.

Българските фенове ще могат да гледат за първи път на живо националите ни с новата им екипировка по време на домакинствата от Волейболната лига на нациите. 

От 14 до 16 юни във Варна в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта мъжкият национален отбор на България ще се изправи срещу Италия, Япония и Австралия.

От 28 до 30 юни в Пловдив в зала "Колодрума" "лъвовете", водени от Силвано Пранди, ще мерят сили с изключително силните отбори на САЩ, Сърбия и Иран.