Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже Силвано Пранди си избра нов български специалист, който да попадне в щаба му за предстоящия сезон. Става дума за статистика на Пирин Балканстрой Владимир Каракашев, научи Гонг.

Той ще бъде втори статистик на националите, а първи се очаква да бъде италианец. Братята Контрарио, които бяха с тима ни миналото лято, а Иван и преди това, няма да работят с Професора тази година. Други промени в щаба не се очакват.

Владимир Каракашев още в самото начало на годината бе в Модена при Силвано Пранди. При престоя си до 8 януари в Италия той е бил на обучение и националният ни треньор му е дал „домашно” за следващите месеци. Каракашев ще трябва да следи и прави анализи на показаното от състезателите в родната Суперлига.

Новият статистик на волейболистите ни е бивш състезател на Пирин, който след като приключва с кариерата си преди да влезе в мъжкия тим, се заема преди три години със статистиката, защото има отлични познания върху играта, висока компютърна грамотност и езикови познания. От тима на Разлог са изключително доволни от работата му и твърдят, че той е един от най-добрите статистици в България.

Мъжкият ни национален отбор по волейбол се събира на 3 май на лагер за изключително важния сезон, в който освен участие в Световната лига срещу Корея, Холандия и Бразилия, има за задача да затвърди класата на България и на Световното първенство в Италия през есента. Бе потвърдено, че Владимир Николов и компания няма да пътуват до Куба за лагер преди Лигата, а на 24 май летят за Аржентина, където ще изиграят няколко контроли.