Отзиви след края на мача между България и Куба, завършил 3:2 гейма за „лъвовете”.

Пламен Константинов, капитан на България: „Важната е, че успяхме да обърнем съперника в мача и да излезем от една тежка ситуация, в която бяхме попаднали. Ние започнахме мача лошо. Кубинците играеха спокойно до средата на 3-ия гейм. Гостите обаче загубиха инициативата след това, защото показахме друга физиономия. В началото физиономията ни бе пораженческа, а след това я променихме. З отбора е много важно как ще завършим тази фаза в Световната лига. По начина, по който я завършим, така и ще започнем в световните квалификации. Що се отнася до мен, не взех участие в мача, тъй като съм малко по-назад в подготовката. Имам нужда от още малко време, за да съм в по-добро игрово състояние”.

Симон, капитан на Куба: „И двата отбора изиграхме един страхотен мач. България заигра добре след първия гейм. Куба ще играе много здраво утре”.

Силвано Пранди, треньор на България: „Не направихме добър мач днес. Началото бе много трудно. Съперникът ни игра много добре на сервис, което е много важен компонент във волейбола. В първия гейм те сервираха, а ние не играхме. Постепенно подобрихме нашето посрещане и мачът започна да става вълнуващ и успяхме да го спечелим. Надявам се това да повиши самочувствието ни”.

Орландо Самуел, треньор на Куба: „България изигра добър мач.
Съперникът ни започна слабо, защото ние показахме много силен сервис.В средата на втория гейм българите подобриха играта си. Смятам, че победата на България е абсолютно заслужена”.