Досегашният наставник на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди може да продължи да работи за България. Това намекна президентът на Българска федерация по волейбол инж.Данчо Лазаров. Тук обаче става въпрос не да води селекцията ни, а да води треньорски семинари, подобно на 2010 година.

“Стига да намерим подходящата форма, може Силвано Пранди да продължи да помага на българския волейбол. Най-малкото, което може да се направи, е той да изведе поне 1-2 треньорски семинара. Може да продължи в тази насока. Такъв имаше през това лято, тогава нямаше масовост, но всички, които водеха националните ни отбори, бяха тема. Интерес към нови семинари на Пранди у нас ще има от онези, които наистина се интересуват от своето израстване в професията. В края на краищата всеки отговоря и би трябвало сам да се грижи сам за професионалното си израстване. И това Силвано Пранди да ти е тук в продължение на две години, и да не отидат родните треньори да му видят поне една тренировка, то само те губят“ каза пред Гонг босът на централата Данчо Лазаров.

По отношение на комуникацията с италианския специалист, той поясни: “Все още не сме благодарили на Силвано Пранди за работата му при нас, но ще го направим. Просто трябва да се отиде до Италия. Искаме да се срещнем с него, най-вероятно това ще стане в Модена. Трябва да намерим нужното време, да отидем, да си поговорим, да му благодарим с най-добри чувства за всичко направено до тук“.