Селекционерът на българския национален тим по волейбол Силвано Пранди изрази увереност, че отборът ни ще се класира напред след днешната победа с 3:1 гейма над Япония.

„Много съм доволен от победата. Животът е надежда и аз се надявам, че утре ще играем по-добре от днес. Аз се надявам, че ще се класираме. Мачът беше много добър за запалянковците, защото резултатът през цялото време беше балансиран. Но все пак това не беше много добре за моето сърце. Проблемът ни днес бе атаката. Сервисът, защитата и блокадата също бяха трудни, защото японците се защитаваха много добре. Играха добре и в атака – те са бързи и е трудно да бъдат блокирани. Ние спечелихме 16 блока, което не е лошо, но трябва да подобрим атаката си”, каза Пранди.

Капитанът Андрей Жеков коментира: "Това беше много труден мач за нас. Ние се опитахме да натиснем японците още от началото, но японските волейболисти играха

блестящо в защита. Наистина днес беше много трудно да играем срещу такава добра защита. Но най-важното е, че не спряхме, ние продължаваме и сме много доволни, че спечелихме този мач".