Световната лига е важна за нас. Ще използваме цялата си енергия, за да спечелим първото място в групата. Присъствието на Бразилия в групата е голям технически пробрем, но и тимът на Холандия не е за подценяване. Това заяви на пресконференция днес наставникът на националния отбор по волейбол на България Силвано Пранди.

Той обяви, че задача номер 1 на сезона е Световното първенство в Италия. “Имаме сили за призови места на Световната лига и Световното първенство. Работим върху подобряване на качеството на играта. Предстои работа за баланс във всички елементи на играта. 3-те елемента, които носят победата са сервис, атака и троен блок на висока топка. Имаме потенциал да напреднем в тези елементи. Нямам намерение да давам почивка на никого в Световната лига. Ще разчитам на цялата група. В движение някои може по-малко да играят, но никой няма да отсъства.

“Рисковата” категория състезатели, които е нормално да са претоварени и преуморени от финала на първенствата в Италия и Русия-Николов, Казийски, Соколов, Цветанов ще получат 2 седмици отпуска в периода межу Световната лига и началото на подготовката за Световното първенство”, заяви още Пранди.

В края на пресконференцията шефът на ДКС във Варна Симеон Варчев поднесе на националния селекционер сувенир лъв с пожелание отборът да проявява характера на това животно във всички състезания, в които участва.