„Спечелихме важна победа в много труден мач. Република Корея направи много силен мач и ни затрудни. Корейците имаха много добър сервис. Постигнахме 62 процента обща атака и между 60-70 процента атака на различните позиции. Получи се мач на високо ниво, в който спечелихме 3 златни точки”, коментира селекционерът на националния отбор на България по волейбол Силвано Пранди след победата с 3:1 гейма на Южна Корея в двубоя от група А на Световната лига.

„Много съм щастлив, че спечелихме мача. Поздравявам корейците за играта. Те ни изненадаха със сервис и самоотвержена игра в защита. Радвам се, че победихме с 3:1 и спечелихме 3 точки”, каза пък капитанът на „лъвовете” Владимир Николов.

„Нашите състезатели показаха добра игра и направиха силен мач. Пропуснахме да спечелим. При по-добро посрещане щеше да се получи по-добър резултат за нас и това е основната причина за загубата ни. Не сме съгласни с някои отсъждания на реферите. Според нас те допуснаха грешки в решаващи моменти от срещата”, каза треньорът на Република Корея Чи Йонг Шин.

„Получи се много завързан мач. Много съжаляваме, че загубихме. Ако бяхме извадили малко повече топки в последния гейм можеше да спечелим”, каза Тае Йонг Чон – капитан на Република Корея.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.