Националният селекционер на България по волейбол Силвано Пранди не е получил покана за жребия довечера в Рим за финалите на Световното първенство за мъже. Професора е без покана, научи Гонг и италианският специалист си е в Модена.

„Знам, че Владо Николов ще бъде на церемонията в Рим. Той е получил покана като капитан на България. Аз няма да ходя, в Модена съм си, просто няма покана за мен. Ще следя с интерес кои два отбора ще бъдат в нашата група Е. в момента сме в един поток с Китай. Не обичам да правя коментари за подобни жребии защото всички отбори заслужават уважение, че са стигнали до тук. Ние трябва да имаме сили и възможности да бием всеки” каза пред Гонг Пранди.

Владо Николов наистина ще бъде в Рим на церемонията за Мундиала от 24 септември до 10 октомври догодина. Очаква се тимът ни да бъде представен още от президента и вицепрезидента на БФВолейбол Данчо Лазаров и Иван Тодоров.

Силвано Пранди сподели и интересни неща около това, че следи постоянно изявите на българските национали, особено тези, които играят в Серия А1 и А2. „Работя много с Модена, в добра форма сме. Предстоят ни важни мачове и съм доволен от отбора ми. Не знам кога ще дойда до България. Ако имам възможност и ме поканят, може да отскоча за малко. Следя момчетата. Говорих наскоро с Вальо Братоев и Светозар Иванов. След седмица при мен ще дойде мениджърът на националния ни отбор Евгени Генев. Той ще остане 3-4 седмици тук и ще се срещне с момчетата. Много е хубаво, че има толкова българи в Италия. Градинаров, Колев, Учиков, Зарко Иванов, Братоев и другите играят и то редовно” допълни още пред Гонг Силвано Пранди.

На 21 октомври 2008 година Професора подписа договор за стане селекционер на мъжния ни тим за срок от две години с опция за удължаване с още две, до световното първенство в Италия и Олимпиадата 2012 г.

Жребият ще бъде предаван пряко в сайта на Международната федерация по волейбол от 20 часа българско време. Самият тираж включва 24-те тима.

Списък на отборите:

Азия: Китай, Австралия, Япония, Иран
Африка: Египет, Тунис, Камерун

Европа: Италия, Русия, Германия, БЪЛГАРИЯ, Чехия, Полша, Франция, Сърбия, Испания

Южна Америка: Бразилия, Венецуела, Аржентина

Северна Америка: САЩ, Пуерто Рико, Куба, Канада, Мексико.